Laboratorium

Laboratorium

Een bloedonderzoek kan noodzakelijk zijn wanneer de symptomen van een ziek dier niet voldoende zijn om een duidelijk onderscheid te maken tussen de mogelijke oorzaken. Verschillende parameters kunnen op die manier onderzocht worden. Er wordt een beeld verkregen van de bloedcellen, maar ook van de verschillende organen, het suikergehalte en het eiwitgehalte.

Wij hebben geïnvesteerd in moderne bloedanalysetoestellen die ons na 15 minuten een inzicht geven over de gezondheidstoestand van uw dier. Op die manier zijn wij niet afhankelijk van een extern labo. Vooral 's nachts of tijdens het weekend is een snelle bloedanalyse nuttig, de gepaste behandeling kan op die manier onmiddellijk opgestart worden. 

Niet enkel zieke dieren moeten gescreend worden, het kan ook nuttig zijn om oudere dieren te controleren, zo kunnen eventuele ouderdomskwaaltjes vroegtijdig opgespoord worden. Ook voor huisdieren die een operatie moeten ondergaan, kan het nuttig zijn om vooraf de risico's van de anesthesie in te schatten. 

Terug naar Diensten