Chirurgie

Algemene chirurgie

Bij Animalis voeren we zowel algemene als complexere chirurgie uit. Met algemene chirurgie bedoelen we routineoperaties zoals sterilisatie, castratie, hechten van wonden,... Voorbeelden van complexere operaties zijn het verwijderen van tumoren of gezwellen, miltbloedingen, keizersneden, maag-darmoperaties, ... We beschikken over drie operatieruimte. Tandheelkundige ingrepen en het openen of verwijderen van abcessen gebeuren in de derde en dus aparte operatieruimte.

Verdoving wordt steeds aangepast aan de noden van het dier (leeftijd en gezondheidstoestand). Zo wordt er gewerkt met bepaalde injecties om het dier voor te bereiden op een anesthesie en gaan we meestal verder met gasanesthesie om de verdoving veilig en vlot te laten verlopen. Tijdens de operatie wordt uw dier uitvoerig gemonitord door verschillende apparaturen. 

Operaties gebeuren uitsluitend na afspraak en op weekdagen. Uitzondering hierop is natuurlijk een spoedgeval. Ook gebeuren operaties bij honden en katten steeds nuchter. Dit wilt zeggen dat je huisdier de avond voordien nog zijn/haar avondmaal mag opeten, maar dat daarna het eten weggenomen moet worden. Drinken mag nog wel. Bij konijntjes of knaagdieren zijn hierin de uitzondering, bij hen is het net belangrijk dat ze altijd blijven eten, ook voor een operatie.

Terug naar Diensten