Een jaarlijkse controle van uw huisdier in combinatie met vaccinatie is aangeraden. Tijdens deze jaarlijkse controle bekijkt de dierenarts uw huisdier grondig. Vaak worden tijdens deze consultaties aandoeningen in een vroeg stadium opgemerkt, waardoor de behandeling snel opgestart kan worden. Dit verbetert de prognose en de geschatte levensduur van uw huisdier. ‚Äč

Soms merkt u zelf een verandering op bij uw huisdier. Een hond die iets rustiger is als anders of een kat die juist iets wilder is en misschien af en toe overgeeft. Drinkt je huisdier meer dan vroeger? Is die fel vermagerd of verzwaard? 

Het zouden allemaal tekenen kunnen zijn dat er inwendig iets misloopt in de hormonenhuishouding. Voor deze problemen zijn bloedonderzoeken vaak noodzakelijk. Het kan ook zijn dat we hiervoor moeten prikken in een bolletje. Veel van deze testen onderzoeken wij in ons eigen laboratorium. Occasioneel moeten we ook beroep doen op een extern labo, maar zelfs dan hebben we snel de resultaten ter beschikking zodat we uw huisdier zo snel mogelijk de juiste behandeling te kunnen bieden.

Terug naar Diensten